Bekijk in de browser en klik hier voor groter lettertype.
Laatste Wil
VAN HET BESTUUR
In de wereld van de communicatie wordt veel gebruik gemaakt van framen: over een bepaald onderwerp breng je jouw eigen opvatting op een simpele manier over en probeert zo de beeldvorming erover overtuigend te verengen. Op deze manier kun je de opvatting van de ander zodanig bewerken dat er een karikatuur ontstaat waarmee jij de ander onderuit kunt halen. Het woord ‘euthanasiastelingen’ voor voorstanders van euthanasie is er een voorbeeld van evenals ‘zelfmoordterroristen’ voor onder andere de CLW.

Lees verder
DE ENE ZELFDODING IS DE ANDERE NIET
Het maatschappelijk debat over zelfmoord of suïcide en het zelfgekozen levenseinde houdt veel mensen bezig. Achter elk van die woorden zit een heel verhaal. Bij suïcide wordt vooral gedacht aan kwetsbare jongeren en preventie. Mensen die over het zelfgekozen levenseinde spreken, zijn vaak ouder en verwijzen naar de regie over het sterven. Het zijn twee werelden. Hoe kan aan beide recht worden gedaan?

Lees verder
REBECCA GOMPERTS (WOMEN ON WAVES): COOPERATIE, KOOP EEN SCHIP
REBECCA GOMPERTS (WOMEN ON WAVES): COOPERATIE, KOOP EEN SCHIP
Rebecca Gomperts (55) is een bekend activist voor vrouwenrechten. Ze was abortusarts in een kliniek in Nederland, scheepsarts bij Greenpeace, milieuactivist op de Rainbow Warrior II en oprichter van de stichting Women on Waves.

Het schip van deze stichting vaart sinds 1999 op internationale wateren om zo legaal abortus of abortuspillen te geven aan vrouwen uit landen waar dat verboden is. Tegenwoordig is er een aanvulling: Women on Web, een online hulpdienst waar vrouwen met artsen kunnen spreken en eventueel abortuspillen toegestuurd krijgen. Vorig jaar plaatste het Amerikaanse opinieblad Time Rebecca op de lijst van de 100 invloedrijkste mensen.

Wat kan de CLW leren van deze creatieve en succesvolle strijd voor het recht op abortus?

Lees verder
SAMEN WAARDIG STERVEN
SAMEN WAARDIG STERVEN
Guido Dieperink schreef een prachtig boek, Samen waardig sterven, over zijn ouders die na een voltooid leven besloten samen hun leven te beëindigen.

Als iemand nog twijfelt aan het feit of een voltooid leven bestaat, lees dan dit indrukwekkende verhaal. Tot het moment van hun overlijden hadden ze een mooi leven, maar ook een voltooid leven.

Lees verder
TOT DE DOOD ONS SCHEIDT
TOT DE DOOD ONS SCHEIDT
Lionel Shriver had al een handvol romans op haar naam, zonder bijster veel succes, tot ze doorbrak met het bekroonde en verfilmde We need to talk about Kevin (2003). Het relaas van een moeder wier zoon een bloedbad op school aanrichtte, sloot naadloos aan bij haar stijl: beklemmende verhalen met hoofdpersonen voor wie de lezer met moeite sympathie kan opbrengen.

Ze snijdt graag ongemakkelijke thema’s aan: vetzucht (Big Brother), ontrouw (De wereld na zijn verjaardag), obsessie om fit te blijven (De weg van de meeste weerstand). Nu komt ze met Tot de dood ons scheidt (2021), een thriller over hoe het zelfgekozen levenseinde niet altijd uitpakt zoals het was bedoeld.

Lees verder
EN DAN IS ER OOK NOG
EN DAN IS ER OOK NOG
In Italië is een referendum gestart over het legaliseren van euthanasie. Op uiterlijk 13 september 2021 moeten 500.000 handtekeningen worden overhandigd.

Op 21 augustus ontvingen wij het nieuws dat de 500.000 handtekeningen al binnen zijn. Desondanks besteedden de televisie en de geschreven pers er geen enkele aandacht aan.

Wij kijken vol verwachting uit naar de volgende stap.
WEBSHOP
De CLW heeft een webshop ingericht. Er zijn inmiddels meerdere boekjes die u kunt bestellen.
Van het nieuwe boek Om de dooie dood niet! kunt u 1 of 5 exemplaren of een veelvoud daarvan bestellen. Mogelijk kunt u er anderen een plezier mee kan doen.

Leden kunnen ook via de webshop de geprinte versie van het informatiepakket bestellen.

Tenslotte kunt u ook folders van de CLW bestellen. Deze zijn uiteraard kosteloos. Laat ons weten hoeveel u er wilt bestellen. Het is fijn als u deze folders aan mensen in uw omgeving wilt uitdelen.
FILMS EN DOCUMENTAIRES
De website THE END is een verzamelplaats van binnen- en buitenlandse speelfilms, korte films en documentaires over het zelfgewilde levenseinde en meer. Klik hier om het aanbod te bekijken.
YOUTUBE KANAAL
YOUTUBE KANAAL
De Coöperatie Laatste Wil heeft een eigen videokanaal op YouTube, onder de naam: Coöperatie Laatste Wil. Programmamaker Eveline van Dijck heeft de filmpjes belangeloos voor de CLW gemaakt. Er komen steeds weer nieuwe video’s bij.

Bekijk ons YouTube Kanaal
CONTACT
Laatste Wil

Coöperatie Laatste Wil
Postbus 418
2000 AK Haarlem
Telefoonnummer: 085-130 16 45
E-mail: post@laatstewil.nu
Website: www.laatstewil.nu
Bankrekening: NL27 RABO 0318 2231 04

S Twitter
S Website
S Email
Ik wil me afmelden