Bekijk in de browser en klik hier voor groter lettertype.
Laatste Wil
VAN HET BESTUUR ǀ HET NIEUWE REGEERAKKOORD
Het nieuwe regeerakkoord is omvangrijker dan werd verwacht. Het akkoord bevat veel goede voornemens, maar weinig concrete informatie over het hoe, wat en waarom. En dat terwijl het nieuwe kabinet nog maar een jaar of drie te gaan heeft.

De CLW keek uiteraard met extra belangstelling naar de paragraaf ‘Waardig ouder worden en waardig sterven’. Dit is wat wij ervan vinden.
Lees verder
SIRE: DE DOOD HOORT BIJ HET LEVEN
SIRE: DE DOOD HOORT BIJ HET LEVEN
Meer dan de helft van de Nederlanders had op een betere manier afscheid willen nemen van iemand die overleden is, meldt SIRE op basis van onderzoek. De stichting concludeert dat Nederlanders te weinig met elkaar over de dood praten.

Een onvolledig afscheid leidt tot extra verdriet en bemoeilijkt de rouw, onder meer doordat mensen daar spijt van krijgen. Daarom lanceert SIRE vandaag een campagne die ervoor moet zorgen dat Nederlanders het gesprek aangaan over dit voor veel mensen beladen onderwerp.
Lees verder
INTERVIEW
INTERVIEW
JE KUNT OOK LIJDEN AAN EEN ONGENEESLIJKE HOGE LEEFTIJD

Kristien Hemmerechts (1955) publiceerde meer dan twintig romans, verhalenbundels en essays. In ‘De dood heeft mij een aanzoek gedaan’ (2010) beschrijft zij in dagboekvorm welke feiten en gebeurtenissen haar visie op de thema’s dood, leven en liefde hebben beïnvloed. Daarbij onderzoekt ze intensief haar persoonlijke verhouding tot de dood. ‘Hotel Terminus’ (2003) gaat over een hotel dat kamer 5 ter beschikking stelt aan ‘zelfmoordenaars’. Ook in haar andere boeken komt het thema levenseinde regelmatig terug.
Fotograaf: Diana Putters
Lees verder
INTERN ǀ OPROEP TOT GEBRUIK MELDINGSBRIEVEN
INTERN  ǀ  OPROEP TOT GEBRUIK MELDINGSBRIEVEN
Zoals u weet, willen we graag zo veel mogelijk gegevens ontvangen over het gebruik van een laatstewilmiddel. Op die manier kunnen we iedereen goed informeren:
■  over het gebruik van dat laatstewilmiddel
■  over de gevolgen voor de persoon die het middel gebruikt
■  over de gevolgen voor de getuige van een levenseinde in eigen regie.
Lees verder
ZELFBESCHIKKING OVER DE GRENS ǀ DUITSLAND
ZELFBESCHIKKING OVER DE GRENS  ǀ  DUITSLAND
In Duitsland is hulp bij zelfdoding toegestaan maar vanaf 2015 mocht deze hulp geen commercieel karakter hebben. Twee jaar geleden verklaarde het Duitse Grondwettelijk Hof deze beperking echter ongrondwettig. Dat houdt in dat iedereen nu (professionele) stervenshulp kan inroepen als hij dat verkiest. Er is alleen nog geen nieuwe wet die dit regelt. Toch staat de diaconie van de Evangelische Kerk in Wuppertal nu, onder strikte voorwaarden, hulp bij zelfdoding toe in haar verpleeghuizen.
Lees verder
CREATIEVE ACTIES VAN LEDEN
CREATIEVE ACTIES VAN LEDEN
KOM OP VOOR DE CLW ÉN WIN DE MAANDPRIJS!

Ons gewaardeerde lid Hajo Vleming stuurde ons onderstaand voorstel om in de media meer aandacht voor de CLW te vragen en te krijgen. De goede inzender ontvangt een mooie maandprijs.

Als Rinus Otte c.s. kleinzieligheid verkiest boven grote denkbeelden, dan knippen we zijn probleem en onze doelstelling in stukjes die voor hem en Cees van der Staaij behapbaar zijn.
Lees verder
KORT NIEUWS
KORT NIEUWS
Enkele leden hebben de website www.steungroepdappereburgers.nl gestart om steun te verlenen aan mensen die zijn verdacht door het Openbaar Ministerie.
WEBSHOP
De CLW heeft een webshop ingericht. Er zijn inmiddels meerdere boekjes die u kunt bestellen. Van het nieuwe boek Om de dooie dood niet! kunt u 1 of 5 exemplaren of een veelvoud daarvan bestellen. Mogelijk kunt u er anderen een plezier mee doen. Leden kunnen ook via de webshop de geprinte versie van het informatiepakket bestellen.

Tenslotte kunt u ook folders van de CLW bestellen. Deze zijn uiteraard kosteloos. Laat ons weten hoeveel u er wilt bestellen. Het is fijn als u deze folders aan mensen in uw omgeving wilt uitdelen.
Webshop
FILMS, YOUTUBE EN PODCASTS
FILMS, YOUTUBE EN PODCASTS
Op onze pagina films, YouTube en podcasts vindt u de laatste documentaires, films en podcasts.

De Coöperatie Laatste Wil heeft een eigen videokanaal op YouTube, onder de naam: Coöperatie Laatste Wil. Programmamaker Eveline van Dijck heeft de filmpjes belangeloos voor de CLW gemaakt. Er komen steeds weer nieuwe video’s bij.

Bekijk ons YouTube Kanaal
CONTACT
Laatste Wil

Coöperatie Laatste Wil
Postbus 418
2000 AK Haarlem
Telefoonnummer: 085-130 16 45
E-mail: post@laatstewil.nu
Website: www.laatstewil.nu
Bankrekening: NL27 RABO 0318 2231 04

S Twitter
S Website
S Email
Ik wil me afmelden