Bekijk in de browser en klik hier voor groter lettertype.
Laatste Wil
VAN HET BESTUUR
“Lid van de ANWB rijdt door na fatale aanrijding.”
“Vrijwilliger van Unicef mishandelt zijn dochter.”
“Lid van de Consumentenbond handelt in cocaïne.”
“Lid van de CLW heeft Middel X verstrekt.”

Vier voorbeelden van beeldvorming die op geen enkele manier hout snijdt. Immers, de organisaties waarvan de mensen lid of vrijwilliger zijn, kunnen geenszins verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van individuele personen. Toch gebeurt het rond de Coöperatie Laatste Wil bij herhaling. De verantwoordelijkheid wordt qua beeldvorming onterecht verschoven van de leden of vrijwilligers naar de organisatie, alsof ze niet zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen gedrag. Met grote gretigheid wordt de koppeling gemaakt tussen een zelfdoding en de CLW, al dan niet in combinatie met een lid of met het zogenaamde middel X.

Lees verder
INTERVIEW ǀ ROB VAN DOORN
INTERVIEW ǀ ROB VAN DOORN
Doodgaan is een recht
Interview met Rob van Doorn, kandidaat-bestuurslid CLW

Lidy Schoon
Sinds begin dit jaar draait Rob van Doorn (1954) mee als kandidaat-bestuurslid in het bestuur van de CLW. Hij vindt dat een mooie manier van inwerken. Hiervoor werkte hij als manager, adviseur en als bestuurder. Ook na zijn pensionering zit Rob niet stil. Hij is een politicus pur sang. Recent trok hij als informateur de coalitieonderhandelingen van het gemeentebestuur Hoorn, waarna hij benoemd werd als formateur. Vorig jaar reageerde hij op de oproep van het bestuur voor kandidaat-bestuursleden.

Lees verder
OPROEP LEDEN VOOR RAAD VAN TOEZICHT
De Coöperatie Laatste Wil en Stichting Steunfonds Laatste Wil zijn twee afzonderlijke organisaties. De raad van toezicht heeft de taak om voor beide organisaties toezicht te houden op het beleid van de besturen en op de algemene gang van zaken in relatie tot de doelstellingen en het beleidsplan.

Lees verder
LAATSTE WIL PROCES ǀ VOORTGANG
Op 28 april heeft de rechtbank de zaak weer opgepakt. Aan partijen (de Staat, de Coöperatie Laatste Wil en de individuele eisers) is verzocht om zogenaamde verhinderdata op te geven over de periode van oktober tot en met december van dit jaar.

Op 18 mei a.s. wordt bepaald wanneer in het laatste kwartaal van 2022 de eerste zitting bij de rechtbank zal plaatsvinden.
EVENEMENTEN ǀ FOTOGRAAF BERT VERHOEFF IN HILVERSUM
Op 26 mei a.s. verzorgt Museum Hilversum in samenwerking met fotograaf Bert Verhoeff een avond voor leden van de CLW.

Bert Verhoeff (1949) is een Nederlandse fotograaf. Hij won diverse fotoprijzen, onder meer de Zilveren Camera (1984). Verhoeff werd in 1988 uitgeroepen tot Nederlands Fotojournalist van het jaar.

Lees verder
ALGEMENE LEDENVERGADERING
ALGEMENE LEDENVERGADERING
De algemene ledenvergadering van onze vereniging zal plaatsvinden op 19 november. Reserveert u alvast deze datum. In oktober ontvangt u een uitnodiging om u in te schrijven voor de Jaarbeurs (Media Plaza) of de online vergadering (streaming).
ONDERZOEK ǀ DENKT U MET ONS MEE?
Het bestuur zoekt 12 tot 16 leden die één keer een halve dag met ons mee willen denken en praten over een Laatstewil app. Opgeven kan via bestuur@laatstewil.nu tot twee weken na het verschijnen van deze nieuwsbrief.

Lees verder
ONDERZOEK ǀ VOLTOOID LEVEN
ONDERZOEK ǀ VOLTOOID LEVEN
Ik heet Kaziwa Nedjabat en ben een afstuderende student Journalistiek en maak mijn eindproductie over het wetsvoorstel Voltooid Leven (D66). Daarvoor wil ik graag in contact komen met iemand van 75 jaar of ouder die zijn/haar leven voltooid vindt en die van deze wet gebruik zou maken als die er zou zijn. Ik zou hem of haar graag willen spreken.
U kunt mij bereiken per e-mail (kaziwa@live.nl) of telefoon (06-29 14 93 90).

Alvast hartelijk bedankt.
Met vriendelijke groet,

Kaziwa Nedjabat
WEBSHOP
De CLW heeft een webshop ingericht. Er zijn inmiddels meerdere boekjes die u kunt bestellen. Van het nieuwe boek Om de dooie dood niet! kunt u 1 of 5 exemplaren of een veelvoud daarvan bestellen. Mogelijk kunt u er anderen een plezier mee doen. Leden kunnen ook via de webshop de geprinte versie van het informatiepakket bestellen.

Tenslotte kunt u ook folders van de CLW bestellen. Deze zijn uiteraard kosteloos. Laat ons weten hoeveel u er wilt. Het is fijn als u deze folders aan mensen in uw omgeving wilt uitdelen.

Webshop
FILMS, DOCUMENTAIRES EN PODCASTS
De website THE END is een verzamelplaats van binnen- en buitenlandse speelfilms, korte films en documentaires over het zelf gewilde levenseinde en meer. Klik hier om het aanbod te bekijken.

Podcast Voltooid Leven (België)
Spotify
Apple Podcast

Podcast Café Doodnormaal dé podcast (NVVE Jongeren)
Spotify
Apple Podcast
YOUTUBE KANAAL
YOUTUBE KANAAL
De Coöperatie Laatste Wil heeft een eigen videokanaal op YouTube, onder de naam: Coöperatie Laatste Wil. Programmamaker Eveline van Dijck heeft de filmpjes belangeloos voor de CLW gemaakt. Er komen steeds weer nieuwe video’s bij.

Bekijk ons YouTube kanaal
CONTACT
Laatste Wil

Coöperatie Laatste Wil
Postbus 418
2000 AK Haarlem
Telefoonnummer: 085-130 16 45
E-mail: post@laatstewil.nu
Website: www.laatstewil.nu
Bankrekening: NL27 RABO 0318 2231 04

S Twitter
S Website
S Email
Ik wil me afmelden