Bekijk in de browser en klik hier voor groter lettertype.
Laatste Wil
Voorpret
Voorpret
Wie kent niet het plezier om met iets bezig te zijn waarvan je later de vruchten kunt plukken? Wie kent niet het gevoel van voldoening als iets dat al langer in de pen zat uiteindelijk gebeurt zoals je dat geregeld had.
Lees verder
Pia Dijkstra's voltooidlevenwet is onnodig
Pia Dijkstra's voltooidlevenwet is onnodig
"Onvrede met de bestaande euthanasiewet wordt niet weggenomen met deze voltooidlevenwet, die maar een heel kleine groep bedient", schrijft Govert den Hartogh.
                                                       Govert den Hartogh  is emeritus hoogleraar ethiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was lid van de begeleidingscommissie van het Perspectief-onderzoek, maar het artikel geeft alleen zijn eigen opvattingen weer. Dit artikel verscheen op 3 augustus in NRC Handelsblad.
Lees verder
Wat beweegt onze leden?
Wat beweegt onze leden?
Omdat we graag wilden weten wat onze leden beweegt, vroegen we hen eind 2018: “Waarom bent u lid geworden? Wat zijn uw ervaringen en wat houdt u bezig?”. Er kwamen veel reacties.
Met 19 leden hadden wij een interview. Deze leden geven een duidelijk signaal af. Zij willen zelf beslissen wanneer hun leven afgelopen is. Zij willen zelf beschikken over een middel om hun leven te kunnen beëindigen.

We besloten om de interviews te bundelen. Voor u, om te lezen wat deze leden vinden en hoe zij dat verwoorden. En ook voor mensen die eigen regie wel belangrijk vinden, maar nog geen lid zijn. Door meerdere exemplaren te bestellen kunt u het boek aan iemand in uw omgeving cadeau doen. En misschien wilt u er een bij u thuis op een zichtbare plek neerleggen zodat het uitnodigt tot een gesprek. Hoe meer leden we hebben, hoe sterker we staan. Helpt u mee?

Voor het bestellen van dit boek – en in de toekomst ook van andere publicaties – hebben wij een webshop ingericht. Zie daarvoor onderstaande link. U kunt daar 1, 2, 5 of 10 exemplaren van het boek bestellen. De prijzen ziet u in de webshop. Wilt u meer exemplaren? Graag! Stuurt u dan een bericht naar post@laatstewil.nu.
Bestel het boek in de webshop
In een ledikant op Het Plein
In een ledikant op Het Plein
Na lezing van Terug naar Tarvod van schrijver en politicus Boris Dittrich (65), begrijp je dat een van zijn vorige boeken werd uitgeroepen tot de beste Nederlandstalige thriller van het jaar. Dittrich schrijft onderhoudend en gepassioneerd. Zijn nieuwste boek, een roman, verhaalt de invoelend weergegeven liefdegeschiedenis van Roman, een Nederlandse rechtenstudent en de Israëlische Noah. Dit alles speelt zich grotendeels af 1977 in Tarvod, een kibboets waar Roman drie maanden vrijwilliger is. Hier ontdekt hij zijn homoseksualiteit. Het verhaal eindigt veertig jaar later in Amsterdam.
Lees verder
Optimale steun bij het levenseinde
Optimale steun bij het levenseinde
Op een keerpunt in haar leven zocht Marion Hermans (1964) naar een nieuwe invulling van haar bestaan. Aanvankelijk dacht ze aan een camping in Zuid-Frankrijk. Het werd Stichting Nabestaandenzorg Amsterdam. Dat geeft haar de voldoening om iets voor anderen te kunnen betekenen. Dagelijks ziet ze hoe ze het verschil kan maken. Wat haar betreft, heeft ze het mooiste beroep dat er is.
Lees verder
FILMS
FILMS
In februari 2012 organiseerde de NVVE in Amsterdam onder de titel The End het eerste Documentaire & Filmfestival ter wereld dat zich richtte op euthanasie en andere keuzes rondom het zelfgewilde levenseinde. In totaal 38 speelfilms en documentaires werden tijdens het festival vertoond. Tien speelfilms en documentaires beleefden hun (Nederlandse) première.
Sindsdien is The End een verzamelplaats van binnen- en buitenlandse speelfilms, korte films en documentaires over het zelfgewilde levenseinde en meer.
Speelfilms en documentaires over het zelfgewild levenseinde
YOUTUBE KANAAL
YOUTUBE KANAAL
Sinds december 2014 heeft de Coöperatie Laatste Wil een eigen videokanaal op YouTube, onder de naam: Coöperatie Laatste Wil. Programmamaker Eveline van Dijck heeft de filmpjes belangeloos voor de CLW gemaakt. Er komen binnenkort weer nieuwe video’s bij.
Bekijk ons YouTube kanaal
WAAR STAAN WIJ VOOR
Wij zijn er om een doorbraak te realiseren ten aanzien van een humaan werkend laatstewilmiddel dat op een legale manier verkrijgbaar is. Zodat u uw eigen levenseinde mag en kan regisseren, zonder toetsing voor- of achteraf door een arts, begeleider of consulent.
Daar staan wij voor !
De volgende nieuwsbrief ontvangt u op 9 september
CONTACT
Laatste Wil

Coöperatie Laatste Wil
Postbus 418
2000 AK Haarlem
Telefoonnummer: 085-130 16 45
E-mail: post@laatstewil.nu
Website: www.laatstewil.nu
Bankrekening: NL27 RABO 0318 2231 04

S Twitter
S Website
S Email
Ik wil me afmelden