Bekijk in de browser en klik hier voor groter lettertype.
Laatste Wil
VAN HET BESTUUR
Op 28 september rond 6 uur in de ochtend werd bij Petra de Jong aangebeld. Negen mannen en vrouwen kwamen binnen en begonnen met een huiszoeking. Een uur later werd Jos van Wijk gebeld op zijn vakantiebestemming (Ameland). Na wat heen en weer overleg werd afgesproken dat Jos zich de volgende dag zou melden bij de politie in Apeldoorn.

Op woensdag en donderdag werd Jos verhoord door twee rechercheurs, in het bijzijn van zijn advocaat. Twee volle, lange dagen. Op het eind van de tweede dag besloot de officier van justitie dat het niet nodig was om hem nog langer vast te houden. Wel bleef hij nog verdachte van wat onduidelijk blijft.
Lees verder
SAMEN WAARDIG STERVEN, EEN VERHAAL MET TWEE KANTEN
SAMEN WAARDIG STERVEN, EEN VERHAAL MET TWEE KANTEN
In de media wordt de doodswens van ouderen vaak geframed als veranderlijk en ontstaan uit eenzaamheid, depressie en lijden aan het leven. Wat een verademing om nu eens de andere kant van het verhaal te lezen zonder de bekende vooroordelen. In Samen waardig sterven vertelt Guido Dieperink (1963) over zijn ouders die in 2015 samen een einde aan hun leven maakten. Het duurde zes jaar om tot die stap te komen. Zijn ouders betrokken hun (klein)kinderen bij dit proces. Dat iemand ondraaglijk moet lijden voordat hulp bij zelfdoding mag, vindt Dieperink ‘de grootste onzin’. Hij hekelt dan ook de ‘hobby-achtige manier’ van zelfdoding waartoe mensen die in eigen regie willen sterven hun toevlucht moeten nemen. Dit boek schetst een goed beeld van de dilemma’s die daarbij komen kijken.
Lees verder
UIT HET MOTIVACTION ONDERZOEK: RELIGIE EN MACHT
UIT HET MOTIVACTION ONDERZOEK: RELIGIE EN MACHT
Op 16 september bracht het bestuur de uitkomsten van het nieuwe Motivaction onderzoek naar buiten met een begeleidend persbericht. Dat 66% van de Nederlanders zelf wil kunnen beslissen over hun levenseinde is niet meer zo verrassend. In veel onderzoeken in de afgelopen jaren is dat steeds bevestigd. Verrassender is dat nog maar 14% daartegen is. Hoe bestaat het dat een kleine minderheid een hele bevolking haar wil kan opleggen?
Lees verder
DERTIEN DAGEN
DERTIEN DAGEN
In februari 2019 besloot Floor Haak (86) dat het leven voor hem wel klaar was. Hij was lid van de Coöperatie Laatste Wil en wilde graag de ‘Pil van Drion’, Maar wist niet hoe hij daaraan kon komen. Andere manieren van een menselijk sterven zijn niet mogelijk als er geen sprake is van direct medisch lijden. Hij vreesde het moment dat hij niet meer voor zichzelf kon zorgen. Hij voelde er niets voor om naar een zorgcentrum te verkassen en van medisch ingrijpen wilde hij ook weinig weten.
Lees verder
EN DAN IS ER OOK NOG
EN DAN IS ER OOK NOG
De British Medical Association (BMA), de kopgroep voor artsen in het Verenigd Koninkrijk, is niet langer tegen euthanasie en hulp bij zelfdoding. Na een stemming tijdens haar jaarlijkse vertegenwoordigingsvergadering op dinsdag 14 september heeft de BMA haar officiële standpunt gewijzigd van ‘verzet’ naar ‘neutraal’.

Het parlement van de Staat Queensland heeft als vijfde Staat in Australië een wet over euthanasie aangenomen. Queensland is in oppervlakte op een na de grootste en in bevolking op twee na de grootste deelstaat van Australië.
WEBSHOP
De CLW heeft een webshop ingericht. Er zijn inmiddels meerdere boekjes die u kunt bestellen. Van het nieuwe boek Om de dooie dood niet! kunt u 1 of 5 exemplaren of een veelvoud daarvan bestellen. Mogelijk kunt u er anderen een plezier mee doen. Leden kunnen ook via de webshop de geprinte versie van het informatiepakket bestellen.

Tenslotte kunt u ook folders van de CLW bestellen. Deze zijn uiteraard kosteloos. Laat ons weten hoeveel u er wilt bestellen. Het is fijn als u deze folders aan mensen in uw omgeving wilt uitdelen.
FILMS EN DOCUMENTAIRES
De website THE END is een verzamelplaats van binnen- en buitenlandse speelfilms, korte films en documentaires over het zelfgewilde levenseinde en meer. Klik hier om het aanbod te bekijken.
YOUTUBE KANAAL
YOUTUBE KANAAL
De Coöperatie Laatste Wil heeft een eigen videokanaal op YouTube, onder de naam: Coöperatie Laatste Wil. Programmamaker Eveline van Dijck heeft de filmpjes belangeloos voor de CLW gemaakt. Er komen steeds weer nieuwe video’s bij.

Bekijk ons YouTube Kanaal
CONTACT
Laatste Wil

Coöperatie Laatste Wil
Postbus 418
2000 AK Haarlem
Telefoonnummer: 085-130 16 45
E-mail: post@laatstewil.nu
Website: www.laatstewil.nu
Bankrekening: NL27 RABO 0318 2231 04

S Twitter
S Website
S Email
Ik wil me afmelden