Bekijk in de browser en klik hier voor groter lettertype.
Laatste Wil
VAN HET BESTUUR
“Het is tijd om te gaan”.

Een uitspraak die in de geledingen van de coöperatie de wenkbrauwen vragend zal doen optrekken. Zeker in de contacten met leden komt het nogal eens voor dat iemand zich met deze zin meldt. Zoals de vriendelijk ogende zeventiger John die op een regiobijeenkomst vertelde dat het de aankomende vrijdag ging gebeuren: hij kon maar niet over het verlies van zijn vrouw komen met wie hij 40 jaar samen was geweest. Of de al wat oudere meneer die het deze week ging doen, maar die nog wat details wilde weten over pijn lijden bij het sterven en zo. En of zijn dochter van 57 er bij mocht zijn. En dan ook nog de vrolijk ogende vrouw die wel erg veel pijn had en alleen nog het streamen van haar overlijden wilde uitzoeken en of wij wisten hoe dat kon.

Geen hopeloze ouderen, geen suffige bejaarden, maar mensen die zeer overtuigd het heft in eigen handen wilden nemen. Alleen de laatste beetjes informatie waren nog gewenst; de behoefte aan details groeit als het moment dichterbij komt. Het moment van het levenseinde in eigen regie.

Het is tijd om te gaan.

Lees verder
EEN STEUNBETUIGING AAN HET HUIDIGE BESTUUR CLW
Beste leden,
 
Graag willen wij, actieve leden, het huidig bestuur een hart onder de riem steken. De aankondiging van het OM het huidige bestuur te willen gaan vervolgen is bij ons allen hard aangekomen. Het OM heeft bekend gemaakt bestuursleden te gaan vervolgen wegens deelname aan een criminele organisatie en het verstrekken van een zelfdodingsmiddel.
 
Het bestuur heeft nimmer buiten de wettelijke kaders gehandeld. Het voerde enkel het gesprek over een autonome route. De nood onder veel mensen is hoog, de inzet is gericht op de legitieme beschikbaarheid van een humaan middel om te mogen sterven en niet de verstrekking ervan. Een aantal leden van de CLW en de Coöperatie hebben zich ingezet om dit onrecht aan te vechten. Op 10 oktober jl. is de Nederlandse Staat aangeklaagd op het onrechtmatig handelen naar haar burgers ofwel het niet mogelijk maken van zelfbeschikking.
 
Lees verder
INTERVIEW INTERVIEW
DE VERHOUDINGEN IN DIT LAND ZIJN ZOEK
DE VERHOUDINGEN IN DIT LAND ZIJN ZOEK
Zo pal voor de algemene ledenvergadering van 19 november mag het interview met Cunera Brugman (43) hier niet ontbreken. Al eerder las u in onze nieuwsbrief over aspirant-bestuursleden Frits Spangenberg en Rob van Doorn. Ook Cunera stelde zich kandidaat voor deze functie. Wie is deze geboren en getogen Zaanse en wat zijn haar ideeën?
 
Lees verder
JOS EN PETRA JOS EN PETRA
EEN AFSCHEID DAT GESCHIEDENIS SCHRIJFT
Jos van Wijk en Petra de Jong zijn gaandeweg het gezicht van de CLW geworden. Bij hun vertrek past een terugblik. Gezien hun staat van dienst en verdiensten kan deze tekst hen niet anders dan tekortdoen. Onder deze disclaimer toch een poging.
 
Lees verder
RECENSIE RECENSIE
SLOTAKTE
SLOTAKTE
Recensie van een roman
 
Marc J.M. Petit
 
’Je helpt mij het meest, als je mijn besluit respecteert’, zei Elsie ooit tegen haar beste vriend Harm. Zij had het besluit genomen om op een door haar gewenst moment uit het leven te stappen.
In de roman ‘Slotakte’ wordt de lezer meegenomen in de geschiedenis van de dood van de hoofdpersoon Elsie de Vries. Zij heeft een bijzonder leven achter de rug. Een leven dat in het laatste stukje ervan opnieuw wordt doorleefd. Het dient zich aan als een archeologische vondst.
Enorm bedrag
Samen brachten de 10.000 donateurs van het Steunfonds al ruim €250.000 bijeen voor het Proces tegen de Staat. Een enorm bedrag! Met deze donaties kon het Steunfonds de financiering op zich nemen van een flink deel van de kosten die tot nu toe gepaard zijn gegaan met dit proces.

Wat is er met uw donatie gedaan:
  • Ruim 50% van deze inkomsten is de afgelopen 2 jaar besteed aan het team van topadvocaten;
  • Een deel van de 29 eisers is getraind om de pers goed te woord te staan;
  • Vele duizenden Nederlanders zijn op het proces geattendeerd via een paginagrote advertentie in de Telegraaf;
  • Een grote publiekscampagne met veel bekende Nederlanders verscheen in diverse media.
Namens iedereen in Nederland die achter hun eis staat, danken wij u heel hartelijk voor uw steun.

Met vriendelijke groet, 

Marc J.M. Petit
Voorzitter Stichting Steunfonds Laatste Wil

P.S.

We hopen dat u ook de komende jaren de 29 eisers blijft steunen. Stoppen is geen optie. Steun ons via deze link ook in het hoger beroep.
WEBSHOP
De CLW heeft een webshop ingericht. Er zijn inmiddels meerdere boekjes die u kunt bestellen. Van het nieuwe boek “Om de dooie dood niet!” kunt u één of vijf exemplaren of een veelvoud daarvan bestellen. Mogelijk kunt u er anderen een plezier mee doen. Leden kunnen via de webshop de geprinte versie van het informatiepakket bestellen. Tenslotte kunt u ook folders van de CLW bestellen. Deze zijn uiteraard kosteloos. Laat ons weten hoeveel u er wilt. Het is fijn als u deze folders aan mensen in uw omgeving wilt uitdelen.

Webshop
FILMS, DOCUMENTAIRES EN PODCASTS
De website THE END is een verzamelplaats van binnen- en buitenlandse speelfilms, korte films en documentaires over het zelf gewilde levenseinde en meer. Klik hier om het aanbod te bekijken.

Podcast Voltooid Leven (België)
Spotify
Apple Podcast

Podcast Café Doodnormaal dé podcast (NVVE Jongeren)
Spotify
Apple Podcast
YOUTUBE KANAAL
YOUTUBE KANAAL
De Coöperatie Laatste Wil heeft een eigen videokanaal op YouTube, onder de naam: Coöperatie Laatste Wil. Programmamaker Eveline van Dijck heeft de filmpjes belangeloos voor de CLW gemaakt.
Er komen steeds weer nieuwe video’s bij.

Bekijk ons YouTube kanaal
CONTACT
Laatste Wil

Coöperatie Laatste Wil
Postbus 418
2000 AK Haarlem
Telefoonnummer: 085-130 16 45
E-mail: post@laatstewil.nu
Website: www.laatstewil.nu
Bankrekening: NL27 RABO 0318 2231 04

S Twitter
S Website
S Email
Ik wil me afmelden