Bekijk in de browser en klik hier voor groter lettertype.
Laatste Wil
Van het bestuur
Van het bestuur
Bij sommige mensen wordt pijnlijk duidelijk dat de rust die ze zoeken in een laatstewilmiddel nog lang op zich laat wachten. En dat terwijl het gevoel van noodzaak toeneemt. Naast wanhopige reacties zijn er ook boze. Deze mensen willen gewoon worden geholpen aan de goede middelen. Ze hebben het geduld niet om de antwoorden af te wachten en willen weten hoe ze aan de spullen kunnen komen, en wel nu.
Lees verder
Praten over het levenseinde in eigen regie
Praten over het levenseinde in eigen regie
Hanneke Groenteman praat zo veel mogelijk over het levenseinde in eigen regie met vrienden en familie. "Als ze daarvoor openstaan. Ik zeg het heel vaak voor mijn neus weg, Op onze leeftijd is het einde sowieso een onderwerp van gesprek, in mijn omgeving tenminste. En dan laat ik altijd iets over de Coöperatie vallen, of dat je de regie in eigen hand kan nemen."
Bekijk de video van Hanneke Groenteman
Als het zover is, durf ik dan te springen?
Als het zover is, durf ik dan te springen?
Op de vraag waarom zij lid is geworden van de Coöperatie Laatste Wil, zegt Hanneke Groenteman: “Een vriendin vertelde me over de CLW, dat sprak me erg aan en ik ben toen lid geworden. Ik vind dat mensen moeten weten dat je eigen regie kunt nemen over het sterven. Het is je eigen beslissing of je je leven nog draaglijk vindt en je moet niet de dokter hiermee belasten.”
Lees verder
Politieke partijen over zelfbeschikking
Politieke partijen over zelfbeschikking
Op 17 maart 2021 kunnen we weer stemmen. Met het oog op deze verkiezing onderzocht het bestuur de standpunten van de politieke partijen over voor de CLW relevante kwesties.
Hierbij beperkten we ons tot de partijen die de afgelopen jaren zitting hadden in de Tweede Kamer maar lieten de eenpitters buiten beschouwing.
Zo kwamen we uit bij dertien partijen. Drie daarvan, DENK, Partij voor de Vrijheid en Forum voor Democratie, besteden geen aandacht aan zelfbeschikking, hulp bij zelfdoding of euthanasie.
Klik op deze link voor de standpunten
De vele gezichten van de zelfgekozen dood
De vele gezichten van de zelfgekozen dood
Hulpverleners in de psychiatrie vinden dat zij uit alle macht suïcides moeten voorkomen. Als dat niet lukt, doen zij het niet goed. Het is onvoorstelbaar dat een zelfgekozen dood voor iemand een passende weg kan zijn.
Lees verder
Ervaringen in huiskamergesprekken
Ervaringen in huiskamergesprekken
John Savenije uit Assen is een van de ruim vijftig coördinatoren in Nederland en daarbuiten die huiskamergesprekken organiseren voor en met leden van de CLW. Hier deelt hij zijn ervaringen.
Lees verder
Webshop
Webshop
De CLW heeft een webshop ingericht.

Op dit moment kunt u het nieuwe boek Om de dooie dood niet! bestellen. U kunt daar 1, 2, 5 of 10 exemplaren van het boek ontvangen. En daar anderen een plezier mee doen. De prijzen ziet u in de webshop. Wilt u meer exemplaren? Graag! Stuurt u dan een bericht naar post@laatstewil.nu.

Binnenkort kunt u ook folders van de CLW bestellen. Deze zijn uiteraard kosteloos. Laat ons weten hoeveel folders u er wilt bestellen. Het is fijn als u deze folders aan mensen in uw omgeving wilt uitdelen.
FILMS
FILMS
In februari 2012 organiseerde de NVVE in Amsterdam onder de titel The End het eerste Documentaire & Filmfestival ter wereld dat zich richtte op euthanasie en andere keuzes rondom het zelfgewilde levenseinde. In totaal 38 speelfilms en documentaires werden tijdens het festival vertoond. Tien speelfilms en documentaires beleefden hun (Nederlandse) première.
Sindsdien is The End een verzamelplaats van binnen- en buitenlandse speelfilms, korte films en documentaires over het zelfgewilde levenseinde en meer.
Speelfilms en documentaires over het zelfgewild levenseinde
YOUTUBE KANAAL
YOUTUBE KANAAL
Sinds december 2014 heeft de Coöperatie Laatste Wil een eigen videokanaal op YouTube, onder de naam: Coöperatie Laatste Wil. Programmamaker Eveline van Dijck heeft de filmpjes belangeloos voor de CLW gemaakt. Er komen binnenkort weer nieuwe video’s bij.
Bekijk ons YouTube kanaal
WAAR STAAN WIJ VOOR
Wij zijn er om een doorbraak te realiseren ten aanzien van een humaan werkend laatstewilmiddel dat op een legale manier verkrijgbaar is. Zodat u uw eigen levenseinde mag en kan regisseren, zonder toetsing voor- of achteraf door een arts, begeleider of consulent.
Daar staan wij voor !
COLOFON
Deze maandelijkse nieuwsbrief is een uitgave van de Coöperatie Laatste Wil. Dit is jaargang 2020 nummer 10.
ISSN: 2667-260X
Het volgende nummer verschijnt op 11 december 2020.
CONTACT
Laatste Wil

Coöperatie Laatste Wil
Postbus 418
2000 AK Haarlem
Telefoonnummer: 085-130 16 45
E-mail: post@laatstewil.nu
Website: www.laatstewil.nu
Bankrekening: NL27 RABO 0318 2231 04

S Twitter
S Website
S Email
Ik wil me afmelden