Bekijk in de browser en klik hier voor groter lettertype.
Laatste Wil
VAN HET BESTUUR
VAN HET BESTUUR
Waardig sterven in eigen regie is iets anders dan suïcide. Bij waardig sterven denken wij aan een eigen besluit nadat er desgewenst met anderen over is gesproken. Voorbereiding wordt in alle openheid getroffen. Er wordt gedacht aan de aanwezigen en aan de manier waarop het levenseinde vorm zal krijgen.
Lees verder
TROMMELEND EN FLUITEND op het MALIEVELD
TROMMELEND EN FLUITEND op het MALIEVELD
Cisca Dresselhuys, journaliste en voormalig hoofdredactrice van het feministische maandblad Opzij, noemt zich in haar boek Drukker dan ooit een werkende 65-plusser. Misschien daardoor heeft ze zich ondanks haar 77 jaar nog niet beziggehouden met een zelfgeregisseerd levenseinde. Ze vroeg zich dan ook af hoe interessant haar verhaal zou zijn voor de lezers van deze nieuwsbrief. Maar willen we niet allemaal weten wat een strijdbare activiste vindt van een vereniging als de onze?
Lees verder
Corona een stille tijd? Niet voor de vele vrijwilligers
Corona een stille tijd? Niet voor de vele vrijwilligers
Ongetwijfeld is u bekend dat we met veel vrijwilligers een hoop werk verzetten. Professionals heeft de CLW niet in dienst, maar voor bepaalde klussen werken we nauw samen met enkele bureaus (servicebureau, financiële administratie, website, onderzoek).
Er zijn diverse publieksacties in voorbereiding waarbij veel leden ons bijstaan met hun ervaringsverhalen over afgewezen euthanasieverzoeken, over een levenseinde in eigen regie van een dierbare en meer. Ook is er een groep psychologen uit de leden bekend en een groep communicatiedeskundigen. In de loop van dit jaar zal duidelijk worden wat die allemaal gaan doen.
RIA VAN DAM (81) IS BANG VOOR DEMENTIE
RIA VAN DAM (81) IS BANG VOOR DEMENTIE
Ria van Dam is 81 jaar en bang voor dementie. Zij voelt de eerste tekenen van dementie en heeft met haar huisarts afgesproken om zich te laten testen.
Zij heeft een laatstewilmiddel in huis en is daar heel blij mee. En het geeft haar veel rust.
Zij praat hierover met haar dochter en schoonzoon, die haar steunen, hoewel ze haar ook zullen missen als het moment komt dat zij haar leven wil beëindigen.
Bekijk de video
FILMS
FILMS
In februari 2012 organiseerde de NVVE in Amsterdam onder de titel The End het eerste Documentaire & Filmfestival ter wereld dat zich richtte op euthanasie en andere keuzes rondom het zelfgewilde levenseinde. In totaal 38 speelfilms en documentaires werden tijdens het festival vertoond. Tien speelfilms en documentaires beleefden hun (Nederlandse) première.
Sindsdien is The End een verzamelplaats van binnen- en buitenlandse speelfilms, korte films en documentaires over het zelfgewilde levenseinde en meer.
Speelfilms en documentaires over het zelfgewild levenseinde
YOUTUBE KANAAL
YOUTUBE KANAAL
Sinds december 2014 heeft de Coöperatie Laatste Wil een eigen videokanaal op YouTube, onder de naam: Coöperatie Laatste Wil. Programmamaker Eveline van Dijck heeft de filmpjes belangeloos voor de CLW gemaakt. Er komen binnenkort weer nieuwe video’s bij.
Bekijk ons YouTube kanaal
WAAR STAAN WIJ VOOR
Wij zijn er om een doorbraak te realiseren ten aanzien van een humaan werkend laatstewilmiddel dat op een legale manier verkrijgbaar is. Zodat u uw eigen levenseinde mag en kan regisseren, zonder toetsing voor- of achteraf door een arts, begeleider of consulent.
Daar staan wij voor !
De volgende nieuwsbrief ontvangt u op 12 augustus
CONTACT
Laatste Wil

Coöperatie Laatste Wil
Postbus 418
2000 AK Haarlem
Telefoonnummer: 085-130 16 45
E-mail: post@laatstewil.nu
Website: www.laatstewil.nu
Bankrekening: NL27 RABO 0318 2231 04

S Twitter
S Website
S Email
Ik wil me afmelden