Bekijk in de browser en klik hier voor groter lettertype.
Laatste Wil
PERSBERICHT PERSBERICHT
LAATSTE WIL PROCES TEGEN DE STAAT
Laatste Wil Proces tegen de Staat, rechtbank stelt de Coöperatie Laatste Wil (CLW) in het ongelijk. Teleurstelling voor eenieder die menselijk en waardig wenst te sterven op een zelfgekozen moment.

De rechtbank heeft niet de ruimte genomen die zij op grond van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) wel had mogen en kunnen nemen. Nederland treedt niet in de voetsporen van Duitsland en Oostenrijk waar een humaan en in eigen regie sterven met vrijwillige hulp van dierbaren wel mogelijk wordt gemaakt.

Lees verder
INTERVIEW INTERVIEW
HOE STERVEN UIT VRIJE WIL IN EEN NEERWAARDSE SPIRAAL KWAM
HOE STERVEN UIT VRIJE WIL IN EEN NEERWAARDSE SPIRAAL KWAM
Lidy Schoon
 
In februari 2010, acht jaar na de invoering van de euthanasiewet, pleitte een groep zeventigers die allen hun sporen in het maatschappelijk leven hadden verdiend, ervoor om stervenshulp wettelijk mogelijk te maken voor ouderen vanaf 70 jaar die hun leven voltooid achten.
Om dit onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen, kondigden zij als initiatiefgroep Uit Vrije Wil hun burgerinitiatief Voltooid Leven aan. Binnen de kortste keren hadden zij ruim 116.000 steunbetuigingen verzameld waar 40.000 handtekeningen nodig zijn. Nu ruim 12 jaar later actualiseerde initiatiefnemer Yvonne van Baarle de website Uit Vrije Wil. Haar mooie chronologisch overzicht van de discussie laat zien hoe hun oorspronkelijk wetsvoorstel door politiek gekonkel om zeep is geholpen. Energiek als ze is, vindt zij dat het de hoogste tijd is voor een nieuwe actie.
 
Lees verder
WEBSHOP
De CLW heeft een webshop ingericht. Er zijn inmiddels meerdere boekjes die u kunt bestellen. Van het nieuwe boek “Om de dooie dood niet!” kunt u één of vijf exemplaren of een veelvoud daarvan bestellen. Mogelijk kunt u er anderen een plezier mee doen. Leden kunnen via de webshop de geprinte versie van het informatiepakket bestellen. Tenslotte kunt u ook folders van de CLW bestellen. Deze zijn uiteraard kosteloos. Laat ons weten hoeveel u er wilt. Het is fijn als u deze folders aan mensen in uw omgeving wilt uitdelen.

Webshop
FILMS, DOCUMENTAIRES EN PODCASTS
De website THE END is een verzamelplaats van binnen- en buitenlandse speelfilms, korte films en documentaires over het zelf gewilde levenseinde en meer. Klik hier om het aanbod te bekijken.

Podcast Voltooid Leven (België)
Spotify
Apple Podcast

Podcast Café Doodnormaal dé podcast (NVVE Jongeren)
Spotify
Apple Podcast
YOUTUBE KANAAL
YOUTUBE KANAAL
De Coöperatie Laatste Wil heeft een eigen videokanaal op YouTube, onder de naam: Coöperatie Laatste Wil. Programmamaker Eveline van Dijck heeft de filmpjes belangeloos voor de CLW gemaakt.
Er komen steeds weer nieuwe video’s bij.

Bekijk ons YouTube kanaal
CONTACT
Laatste Wil

Coöperatie Laatste Wil
Postbus 418
2000 AK Haarlem
Telefoonnummer: 085-130 16 45
E-mail: post@laatstewil.nu
Website: www.laatstewil.nu
Bankrekening: NL27 RABO 0318 2231 04

S Twitter
S Website
S Email
Ik wil me afmelden