Bekijk in de browser en klik hier voor groter lettertype.
Laatste Wil
Van het bestuur
Van het bestuur
Af en toe krijgen we van geïnteresseerden te horen dat we vaak dezelfde plaat draaien, dat er nu wel voldoende is geschreven over de eigen regie en het zelfgekozen levenseinde. Het spreekt vanzelf dat wij ons op zo’n moment veel vragen stellen als “Wanneer is het genoeg?”, “Doen we wel voldoende?”, “Wat kunnen we meer doen?”, “Hoe bereiken we de beslissers in Den Haag?”, “Hoe brengen we de opvattingen van de samenleving beter over het voetlicht?”
Lees verder
Petra Laseur: al zes jaar overtijd
Misschien zag u Petra Laseur in een van haar vele toneelstukken of herkende u haar als koningin Wilhelmina in de musical Soldaat van Oranje. Feit is dat iedereen haar kent. De grande dame van het Nederlandse toneel maakt er geen geheim van euthanasiepillen in de kluis te hebben liggen.
Lees verder
De toegevoegde waarde van huiskamergesprekken
De toegevoegde waarde van huiskamergesprekken
Huiskamergesprekken zijn belangrijk om u in staat te stellen in contact met andere leden te komen en informatie met hen te delen. Het spreekt dan ook voor zich dat het voor de Coöperatie van groot belang is om meer inzicht te krijgen in de toegevoegde waarde van huiskamergesprekken.
Lees verder
Zeggenschap over begin en einde van het leven
Voor Hanneke Groenteman was eigen regie vroeger al een belangrijk thema in de vrouwenbeweging. “Ik vond dat je zelf moest kunnen beslissen of je het kind wilde krijgen of niet. Voor mij is het levenseinde precies hetzelfde als het begin van het leven. Jij bepaalt of je het genoeg vindt of niet. Om welke reden dan ook. Niet in een vlaag van verstandsverbijstering, maar in een verstandige afweging.”
Bekijk de video van Hanneke Groenteman
Webshop
Webshop
De CLW heeft een webshop ingericht.

Op dit moment kunt u het nieuwe boek Om de dooie dood niet! bestellen. U kunt daar 1, 2, 5 of 10 exemplaren van het boek ontvangen. En daar anderen een plezier mee doen. De prijzen ziet u in de webshop. Wilt u meer exemplaren? Graag! Stuurt u dan een bericht naar post@laatstewil.nu.

Binnenkort kunt u ook folders van de CLW bestellen. Deze zijn uiteraard kosteloos. Laat ons weten hoeveel folders u er wilt bestellen. Het is fijn als u deze folders aan mensen in uw omgeving wilt uitdelen.
FILMS
FILMS
In februari 2012 organiseerde de NVVE in Amsterdam onder de titel The End het eerste Documentaire & Filmfestival ter wereld dat zich richtte op euthanasie en andere keuzes rondom het zelfgewilde levenseinde. In totaal 38 speelfilms en documentaires werden tijdens het festival vertoond. Tien speelfilms en documentaires beleefden hun (Nederlandse) première.
Sindsdien is The End een verzamelplaats van binnen- en buitenlandse speelfilms, korte films en documentaires over het zelfgewilde levenseinde en meer.
Speelfilms en documentaires over het zelfgewild levenseinde
YOUTUBE KANAAL
YOUTUBE KANAAL
Sinds december 2014 heeft de Coöperatie Laatste Wil een eigen videokanaal op YouTube, onder de naam: Coöperatie Laatste Wil. Programmamaker Eveline van Dijck heeft de filmpjes belangeloos voor de CLW gemaakt. Er komen binnenkort weer nieuwe video’s bij.
Bekijk ons YouTube kanaal
WAAR STAAN WIJ VOOR
Wij zijn er om een doorbraak te realiseren ten aanzien van een humaan werkend laatstewilmiddel dat op een legale manier verkrijgbaar is. Zodat u uw eigen levenseinde mag en kan regisseren, zonder toetsing voor- of achteraf door een arts, begeleider of consulent.
Daar staan wij voor !
COLOFON
Deze maandelijkse nieuwsbrief is een uitgave van de Coöperatie Laatste Wil. Dit is jaargang 2020 nummer 10.
ISSN: 2667-260X
Het volgende nummer verschijnt op 13 januari 2021.
CONTACT
Laatste Wil

Coöperatie Laatste Wil
Postbus 418
2000 AK Haarlem
Telefoonnummer: 085-130 16 45
E-mail: post@laatstewil.nu
Website: www.laatstewil.nu
Bankrekening: NL27 RABO 0318 2231 04

S Twitter
S Website
S Email
Ik wil me afmelden